Hozzávalók
A gombócokhoz:
- 450 g túró
- 150 g gríz
- 2 nagyobb tojás
- 2 ek cukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- egy csipet só
- 1 pohár tejföl
- 1 ek porcukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- ízlés szerint citromhéj
A gombóc alapanyagait összedolgozom, és minimum egy óráig a hűtőben pihentetem. Van, hogy már előző este bekeverem, működik.
A zsemlemorzsát szárazon vagy nagyon minimális olajon lepirítom. Aki nagyon kreatív, elkeverheti kis fahéjjal és cukorral, én csak rosszabb napokon teszek ilyet, de akkor nagyon.
A tejfölt a porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal simára keverem, és félreteszem a tálalásig.
A masszából gombócokat formázok, és forró vízben kb. 4-5 perc alatt kifőzöm őket, leszűröm, és beleforgatom a zsemlemorzsába.
Édes tejföllel tálalom.
Tipp: ha van olyan lábasunk, amihez tartozik szűrő, akkor még könnyebb dolgunk lehet, hiszen a szűrőbe bekészítjük a gombócokat, és ezt öntjük fel forró vízzel. Kb. 10 perc után leszűrhetjük, és készen vannak a gombócaink.
Jó étvágyat!
Kövesd Babusát!
➡ INSTAGRAM: babusa_official
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/Babusaofficial
➡ EMAIL: babusamagazin@gmail.com
Megjegyzések
Megjegyzés küldése