Gombóc kódex: a túrós

Minden háziasszonynak van egy mumusa a konyhában. Pár év terápia után a konyhában, most már bátran elmesélem, hogy ez én mumusom bizony a gombóc, a túrós. Annál viszont sokkal jobban szeretem, hogy ne nézzek ezzel szembe, és ne találjam meg a saját, "bolondbiztos" receptemet.

Hozzávalók

A gombócokhoz:

  • 450 g túró
  • 150 g gríz
  • 2 nagyobb tojás
  • 2 ek cukor
  • ízlés szerint vaníliás cukor
  • egy csipet só 

Az édes tejfölhöz:

  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek porcukor
  • ízlés szerint vaníliás cukor
  • ízlés szerint citromhéj

A gombóc alapanyagait összedolgozom, és minimum egy óráig a hűtőben pihentetem. Van, hogy már előző este bekeverem, működik.

A zsemlemorzsát szárazon vagy nagyon minimális olajon lepirítom. Aki nagyon kreatív, elkeverheti kis fahéjjal és cukorral, én csak rosszabb napokon teszek ilyet, de akkor nagyon.

A tejfölt a porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal simára keverem, és félreteszem a tálalásig.

A masszából gombócokat formázok, és forró vízben kb. 4-5 perc alatt kifőzöm őket, leszűröm, és beleforgatom a zsemlemorzsába.

Édes tejföllel tálalom.

Tipp: ha van olyan lábasunk, amihez tartozik szűrő, akkor még könnyebb dolgunk lehet, hiszen a szűrőbe bekészítjük a gombócokat, és ezt öntjük fel forró vízzel. Kb. 10 perc után leszűrhetjük, és készen vannak a gombócaink.

Jó étvágyat!

Kövesd Babusát!

INSTAGRAM: babusa_official

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Babusaofficial

EMAIL: babusamagazin@gmail.com


Megjegyzések